Welkom!

Uw gastheer Lode ontvangt u graag in het landelijke Vissenaken, op de grens tussen Hageland en Haspengouw.

Opgelet! 20% korting op midweek formules in juli en augustus 2024.

Wandelroutes, fietsroutes, ruiterroutes en de natuurreservaten en Velpevallei/Paddepoel zijn dichtbij.

 

De omgeving

Nokernote bevindt zich in Vissenaken, een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Tienen, in het zuiden van het Hageland op de grens van Hageland en Hapengouw.

U kan eerst en vooral genieten van onze grote tuin met bijhorende boomgaard. Het is prettig vertoeven op onze terrasjes in de avondzon en bij mooi weer kan er buiten ontbeten worden.

In en rond Vissenaken is er ampel gelegenheid voor de natuurliefhebber, wandelaar of fietser om te genieten van het mooie Hagelandse landschap. Verschillende wandelroutes doorkruisen Vissenaken.

Fietsers kunnen gebruik maken van vele fietsroutes in de nabijheid. Fietsen kunnen gehuurd worden bij De Fourche, onze plaatselijke fietsenmaker, op 200m van Nokernote. Wandel-en fietskaarten staan in onze bibliotheek ter jullie beschikking. Ruiterroutes doorkruisen Vissenaken en ruiters kunnen hun paarden stallen in Stal Rozendaal.

Enkele tips:

Nokernote ligt op een boogscheut van feestzaal ‘Het Posthof‘ en leent zich daarom uitstekend voor genodigden van feesten aldaar, die zich van bij ons te voet naar het feest kunnen begeven.

De Tuinen van Hoegaarden zijn op fietsafstand (zelfs een fikse dagwandeling kan je heen en terug brengen) en zijn werkelijk de moeite van een bezoek waard. Het prachtige tuinterras waar je ook iets kan eten is het kersje op de taart!

In Tienen vind je een aantal uitstekende restaurants van alle rangen en budgetten. U kan de menukaarten bij ons inkijken en we reserveren met veel plezier een tafel voor u.

Enkele mooie historische steden en plaatsen zijn dichtbij: Zoutleeuw met de Sint-Leonarduskerk en stadhuis, Diest met zijn prachtig bewaard begijnhof en natuurlijk de studentenstad Leuven.

Yggdrassil is een biodynamische boerderij (met bijhorende bioshop) in Vissenaken die op aanvraag kan bezocht worden. Ga eens kijken waar onze groenten, fruit en brood vandaan komt!

En voor de bierliefhebbers heeft Vissenaken zijn eigen micro-brouwerij, de brouwerij van Vissenaken, waar de onvolprezen bieren Himelein en Fasso gebrouwen worden. Een bezoek kan via de website geregeld worden.

Natuurliefhebbers moeten zeker het provinciedomein ‘Het Vinne‘ in Zoutleeuw bezoeken.

Onze kamers

Nokernote biedt u drie kamers aan met sfeervol interieur en bijhorende badkamer. De tuin, terrasjes en boomgaard staan ook ter beschikking van onze gasten.

De drie unieke kamers zijn elk volgens een eigen thema en heten Maghreb, Savanne en Hoge Noorden. Elk interieur weerspiegelt en ademt de sfeer uit van die streken. Alle kamers genieten van modern comfort met eigen sanitair en draadloze internetverbinding.

In de gemeenschappelijke ruimte is er een keuken en vind je een uitgebreide bibliotheek met kaarten, brochures en boeken over mogelijke wandelingen, fietstochten en andere activiteiten staat ter beschikking.

afbeelding van de ontbijtruimte

Maghreb

2 personen


Savanne

2-4 personen


Hoge Noorden

2-5 personen


Gemeenschappelijke ruimte

Terrasjes & tuinen

Green Key Label

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve sector van Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met de steun van Toerisme Vlaanderen. Green Key maakt deel uit van de internationale organisatie Foundation for Environmental Education (FEE). Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

De Green Key-houders maken een verschil voor de planeet door zich in te zetten voor duurzamer toerisme. Zo houden ze hun ecologische voetafdruk laag door bijvoorbeeld een plantaardig ontbijt aan te bieden, duurzaam vervoer te stimuleren via fietsverhuur of regenwater te gebruiken voor toiletten.
Van bij de start, nu al 14 jaar gelden, heeft Nokernote altijd bewust gekozen voor een ecologische dimensie, die in de loop van de jaren steeds belangrijker en intensiever is geworden. Bvb Van dag 1 kozen we voor plaatselijke producten van bio boeren en fruit boeren (korte keten). Onze boomgaard met oude hoogstam boomrassen (via de Boomgaardenstichting) is altijd al een troef geweest en de bomen leveren ons appelsap dat we bij het ontbijt serveren en ander fruit waar we onze confituren van maken. Kleinfruit vervolledigt het verhaal. Sinds twee jaar zijn we gestart met en bescheiden permacultuur moestuin die op veel interesse van onze gasten kan rekenen.
We merken ook dat ons publiek hoe langer hoe bewuster worden van onze voetafdruk en onze inspanningen terzake erg waarderen. Het halen van het Green Key label is voor ons een bekroning en tegelijkertijd een manier om onze ecologische insteek een prominente plaats te geven in onze communicatie naar de buitenwereld toe.

U kan uw electrische auto opladen aan onze laadpaal.

Activiteiten

Wandelen in en om Vissenaken

Verschillende wandelingen starten in Vissenaken, van dagtochten tot korte wandelingen van een uurtje of twee.

Een bewegwijzerde wandeling van Natuurpunt passeert aan onze deur. De wandeling brengt je naar het natuurgebied Rozendaalbeekvallei, op 10 minuten wandelen van Nokernote. De vereniging “Vissenaken ons dorp leeft” heeft een aantal plaatselijke wandelingen uitgestippeld en een toeristische wandelkaart uitgebracht.

Het wandelnetwerk van de Getevallei start op 3 km afstand van Nokernote en geeft toegang tot een van de mooiste wandelgebieden van Vlaams-Brabant.

Fietsen in en om Vissenaken

Verschillende fietsroutes vertrekken in of rond Vissenaken.

De Suikerroute passeert aan onze voordeur en leidt je rond de mooie dorpjes rond Tienen. De Hagelandse Heuvelroute (een route voor meer gevorderde fietsers) komt voorbij in Binkom, op 5 kilometer van Nokernote.  En Nokernote bevindt zich te midden van enkele knooppunten op het Hagelands fietsknooppuntennetwerk (8, 13, 12 en 57) waarmee je mooie fietstochten zelf kan uitstippelen (naar Hoegaarden, Leuven, Diest of Zoutleeuw bijvoorbeeld) en dat ook aansluit bij het Limburgs fietsroutenetwerk.

Ook mountainbikers zullen hun gading vinden. Er zijn drie verschillende routes in de omgeving die verder aansluiting geven op het Hagelands MTB netwerk (525 km bewegwijzerde routes).

Fietskaarten staan ter beschikking in Nokernote.

Per paard door het Hageland

In samenwerking met Stal Rozendaal zijn ruiters en koetsiers hartelijk welkom.

Ruiters en menners kunnen overnachten bij Nokernote terwijl hun paarden overnachten in Stal Rozendaal, op 200m van Nokernote. De stallen worden dagelijks uitgemest en zijn voorzien van stro. De paarden worden gevoerd volgens afspraken met de gasten. Er kan gebruikt gemaakt worden van weiden en pistes volgens afspraak met de verantwoordelijke van Stal Rozendaal. Trailers en koetsen kunnen bij Stal Rozendaal geparkeerd staan.

Prijzen

U heeft de optie om voor 2 kamers (Maghreb en Savanne) te gaan (max 6p) of voor 3 kamers (max 11p)

Onze prijzen
Prijzen zijn onafhankelijk van aantal personen.

Prijzen voor 3 kamers: max 11p
weekend van 2 dagen (zaterdag en zondag): 800 euro
weekend van 3 dagen (vrijdag tot en met zondag): 1200€
midweek (3 nachten di-do): 750€
midweek (4 nachten ma-do): 1000€
hele week: vrijdag tot vrijdag: 1750€

Prijzen voor 2 kamers (Savanne en Maghreb): max 6p
weekend van 2 dagen (zaterdag en zondag):480 euro
weekend van 3 dagen (vrijdag tot en met zondag): 720€
midweek (3 nachten di-do): 540€
midweek (4 nachten ma-do): 720€
hele week: vrijdag tot vrijdag: 1260€

Kamerverdeling is als volgt
Maghreb :2 personen:1 dubbel of  2 enkele bedden
Savanne: 2-4 personen: 2 dubbel of  1 dubbel en 2 enkele bedden
Hoge Noorden: 2-5 personen: 2 dubbel en 1 enkel bed of 1 dubbel en 3 enkele bedden.

Bedlinnen, handdoeken, wifi, verbruik, afval en poetsen zijn inbegrepen. Er is een laadpaal om auto’s op te laden (apart te betalen).

Met een cadeaubon kan u ook een verblijf cadeau doen.

 

Reserveren

Reserveren kan via
e-mail: info@nokernote.be
telefonisch: +32 495 58 84 47
of via dit contactformulier. Indien ons antwoord uitblijft, check dan even jullie spam folder.

Dit gebruiken we enkel ter bevestiging indien we via mail geen respons ontvangen.

Contact

+32 495 58 84 47

Romeinsebaan 55
3300 Vissenaken
België

Het dichtstbijzijnde station is Tienen met meerdere treinen per uur vanuit Brussel, Leuven, Luik, Gent, Brugge, Hasselt en Genk.

Van maandag tot vrijdag is er ieder uur een bus van het station van Tienen of van het station van Leuven (lijn 485).

ondernemingsnummer:
0464457774

bankrekeningnummer:
BE34 3300 1187 6490