De Omgeving

Gastenkamers Nokernote bevindt zich in Vissenaken, een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Tienen, in het zuiden van het Hageland op de grens van Hageland en Hapengouw.

U kan eerst en vooral genieten van onze grote tuin met bijhorende boomgaard. Het is prettig vertoeven op onze terrasjes in de avondzon en bij mooi weer kan er buiten ontbeten worden.

In en rond Vissenaken is er ampel gelegenheid voor de natuurliefhebber, wandelaar of fietser om te genieten van het mooie Hagelandse landschap. Verschillende wandelroutes doorkruisen Vissenaken.

Fietsers kunnen gebruik maken van vele fietsroutes in de nabijheid. Fietsen kunnen gehuurd worden bij De Fourche, onze plaatselijke fietsenmaker, op 200m van Nokernote.

Natuurliefhebbers vinden natuurreservaten op wandel- of fietsafstand.

Ruiterroutes doorkruisen Vissenaken en ruiters kunnen hun paarden stallen in Stal Rozendaal.

Nokernote ligt op een boogscheut van feestzaal 'Het Posthof' en leent zich daarom uitstekend voor genodigden van feesten aldaar, die zich van bij ons te voet naar het feest kunnen begeven.

Het Hageland is een ongerepte streek waar nog heel veel te ontdekken valt! Nokernote biedt in samenwerking met Locadream scooter tochten aan die je met behulp van een digitale gids het Hageland doen ontdekken. Reserveren is een must!

Enkele tips: in Tienen vind je het archeologisch museum 'Het Toreke' met een uitstekende tentoonstelling over ‘rituelen van leven en dood’ en informatie over de opgravingen van de Mithras cultus, die ten tijde van de Romeinen erg aktief was in de streek.

In Tienen vind je een aantal uitstekende restaurants van alle rangen en budgetten. U kan de menukaarten bij ons inkijken en we reserveren met veel plezier een tafel voor u.

De Tuinen van Hoegaarden zijn op fietsafstand (zelfs een fikse dagwandeling kan je heen en terug brengen) en zijn werkelijk de moeite van een bezoek waard. Het prachtige tuinterras waar je ook iets kan eten is het kersje op de taart!

Enkele mooie historische steden en plaatsen zijn dichtbij: Zoutleeuw met de Sint-Leonarduskerk, Lake en stadhuis, Diest met zijn prachtig bewaard begijnhof en natuurlijk de studentenstad Leuven.

Natuurliefhebbers moeten zeker het provinciedomein 'Het Vinne' in Zoutleeuw bezoeken.

Yggdrassil is een biodynamische boerderij (met bijhorende bioshop) in Vissenaken die op aanvraag kan bezocht worden. Ga eens kijken waar onze groenten, fruit en brood vandaan komt!

'Wellness' liefhebbers kunnen zich laten verwennen bij DiCorpo (op 5 minuten wandelafstand!). Indien gewenst kunnen wij voor u reserveren.

En voor de bierliefhebbers heeft Vissenaken zijn eigen micro-brouwerij, de brouwerij van Vissenaken, waar de onvolprezen bieren Himelein en Fasso gebrouwen worden. Een bezoek kan via de website geregeld worden .

Romeinsebaan 55, 3300 Vissenaken/Tienen