Per paard door het Hageland

In samenwerking met Stal Rozendaal zijn ruiters en koetsiers hartelijk welkom.

Ruiters en menners kunnen overnachten bij Nokernote terwijl hun paarden overnachten in Stal Rozendaal, op 200m van Nokernote voor 25€ per nacht. De stallen worden dagelijks uitgemest en zijn voorzien van stro. De paarden worden gevoerd volgens afspraken met de gasten. Er kan gebruikt gemaakt worden van weiden en pistes volgens afspraak met de verantwoordelijke van Stal Rozendaal. Trailers en koetsen kunnen bij Stal Rozendaal geparkeerd staan.

Grote Getepad ruiter- en menroute vertrekt vanuit Vissenaken (Stal Roozendaal) . Dit indrukwekkend traject van 37 km laat de geoefende ruiters en menners toe om er een hele dag op uit te trekken. Het landschap is afwisselend, van brede zandwegen dwars door de velden tot de beschutte dijk van de Grote Gete. De lange zandwegen laten toe om eens lekker door te galopperen. Meerdere cafeetjes onderweg zorgen voor een ontspannen rit.

De Hagelandse ruiter- en menroute 'De Hel' vertrekt ook vanuit Vissenaken en geeft aansluiting op verschillende andere routes zoals de Babelom route en het Huilewindpad. Voor wie echt op zoek is naar de schoonheid van het Hageland en van avontuur houdt is dit een aanrader. De landschappen en vergezichten zijn zondermeer adembenemend. Boomgaarden zijn nooit veraf. Heel bijzonder op deze route is de doorwaadbare plaats waar je met paard en/of koets werkelijk door de Velpe kan rijden. is je viervoeter geen waterfan, dan kan je met het paard langs het bruggetje even verderop.


Romeinsebaan 55, 3300 Vissenaken/Tienen